A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Tre vägar att bidra i polissamordningen
Tre vägar att bidra i polissamordningen

Publicerad: 28 march 2013

Generellt kan polisanställda bidra med erfarenheter och idéer till polissamordningen genom sina chefer, sina fackrepresentanter och de polisanställda som väljs i en så kallad reformstödsgrupp.

Medarbetarnas engagemang i hur den nya Polismyndigheten ska organiseras och fungera efter 2015 är stor. En mätning på Intrapolis visar att den tredje mest visade nyheten mellan december 2012 och 11 mars 2013 var artikeln om ”En sammanhållen polis – Polismyndigheten”.

Det finns många insikter om specialistverksamheter såväl som kloka generella erfarenheter att ta del av inför de beslut som ska fattas under de sju faserna i polissamordningen. För att hålla tidplanen måste det ske på ett strukturerat och logiskt sätt. Respektive frågor diskuteras i respektive fas där de ingår i arbetsplanen. När beslut är fattat stängs diskussionen och arbetet går vidare in i nästa fas.

Det finns generellt tre vägar för att föra fram sina bästa idéer och erfarenheter. Det första är den ordinarie beslutsvägen, alltså i diskussion med sin chef som för frågan vidare till sin chef och så vidare. Den andra vägen är att diskutera med sin fackrepresentant som för frågor vidare i sin organisation. Och den tredje vägen är att kontakta de polisanställda från alla samverkansområden och som kommer att ingå i den reformstödsgrupp som nu håller på att bildas.

Arbetsmaterial och beslut kommer löpande att publiceras på polissamordningen.se och Intrapolis.