A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

En bild av läget - en ny Polismyndighet
En bild av läget - en ny Polismyndighet

Publicerad: 03 june 2013

För att kunna nå bättre resultat krävs det att Polisen gör färre saker och gör det på ett mer enhetligt sätt inom de kommande regionerna och i hela Sverige.

Det var polisledningar, fackrepresentanter och polisanställda i samverkansområde Väst eniga om i tre seminarier med kommittén i Göteborg den 28de maj.

Dagligvaruföretaget ICA lyftes fram som en liknelse. Ungefär såhär: Polisen ska ha en form av närbutiker, en form av standardbutiker och en Maxi-variant.

Generellt förväntas enhetlighet, nomenklatur och samordning av arbetsmetoder i hela landet kunna bidra till bättre verksamhetsresultat. Polisen skulle, som en myndighet, också kunna fatta viktiga nationella beslut snabbare.

Men vägen från 22 myndigheter till en Polismyndighet är komplicerad.   

Flera i Väst framhöll att det krävs en gemensam lägesbild för hela Sverige. Först då kan man få trovärdig nationell styrning med rätt prioriteringar. En gemensam lägesbild skapar förståelse för att välja bort något till förmån för något annat, vilket annars river upp sår i organisationen.

Ett annat hinder mot enhetlighet och samordning är en etablerad kultur av gränser och självstyre. Det gäller inom alla nivåer i länen, inom samverkansområden och mellan län och samverkansområden.

I Väst vill man möta gräns- och kulturfrågor, vi och dom-tänkandet, med öppenhet och diskussion. Det är fel att låtsas som att de inte finns. En lösning är att träffas ofta och prata om det.

Mål och så kallad ”pinnjakt” är något som bör ses över. Målen bör bytas eller kompletteras med kvalitativa mål, enligt flera i Väst. Till exempel hur medborgarna upplever trygghet. Det förebyggande arbetet bör börja mätas och följas upp.

När det gäller att skapa förståelse för de mål som sätts bör en resultatkultur utvecklas där alla medarbetare förstår och kan känna för målen. Halland har en struktur för chefsstöd och medarbetardagar som fungerar bra.

Man upplever också att det saknas en egen analys av målen. Proffstyckare är snabbare än Polisen på att kommentera och sätta bilden av vad som är bra polisarbete. Det skapar osäkerhet och vinglighet inom organisationen. Man har svårt att hålla en rak linje när det kommer nya mål och krav på prioriteringar från omvärlden.

I Väst betonade man också att det lokala polisarbetet är av största vikt för en lyckad polissamordning. Enskilda medarbetare, på mindre såväl som större orter, måste få chans att påverka arbetet, sätta sina egna mål och vara med att utveckla arbetsmetoder.