A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

”Vi levererar massor av pizzakartonger men väldigt få pizzor”
”Vi levererar massor av pizzakartonger men väldigt få pizzor”

Publicerad: 04 july 2013

- Att som nu fokusera på antal förundersökningsprotokoll leder inte till bättre resultat. Vi kan leverera massor av pizzakartonger men om det inte finns någon pizza i så är de värdelösa. Satsa på kvalité istället.

Så lyder en av många reflektioner kring frågan om vilka mål polisanställda vill arbeta efter för att det ska kännas meningsfullt och gynna medborgarna.

Här följer fler tankar från polisanställda kring mål att begrunda i kommande arbete med polissamordningen.

"Hindren är bland annat att vi har så många arbetsuppgifter och mål att de utgör ett hinder för varandra."

"Det jag märkt de senaste åren är att vi har glömt bort att det är medborgarna vi är till för. Vår verksamhet idag är endast till för oss själva, inbördes beundran och jakt på statistik vilt påhejade av RPS, Brå och Ask."

"Utgångspunkten för de mål som sätts måste vara de problem som finns i ett visst område och som påverkar de vanliga människornas liv och vardag oavsett vilka mål vi ställer upp nationellt."

"Idag är det som ett kök som håller på att svämma över eftersom vattenkranen (brott) står på. Poliser torkar med handdukar och öser med hinkar (utredningsverksamheten). Men ingen vrider på kranen så att vattnet slutar."

"Dessutom är det ett fåtal poliser som torkar vatten i köket, de övriga administrerar handdukarna och hinkarna och har möten om hur ösandet ska kunna bli effektivare."

"Om man på narkotikaspan tar ett beslag på 100 kilo narkotika så känner de poliser som jobbar med narkotika av att priserna ökar och att tillgången minskar på gatan. De misstänkta får straff som gör att de under en längre tid inte kan fortsätta med sin verksamhet. Efterhand kommer ny narkotika in och priser och efterfrågan stabiliseras. Men under några månader var det en synlig skillnad. Detta resulterar dock bara i en anmälan, vilket i statistiken är förödande.
Går narkotikaspanarna däremot ut på Sergels torg i Stockholm och tar tio ringa narkotikabrott under tio dagar av missbrukarna som är där (narkotikaklassad medicin) vilket i slutändan inte resulterar i annat än strafföreläggande som den misstänkte aldrig kommer ha pengar att betala, han får ingen rehabilitering och kommer efter några timmar efter gripandet ställa sig på samma ställe och fortsätta med narkotikabrott. Detta resulterar dock i 100 anmälningar vilket är väldigt bra för statistiken."