A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

En dag i polisdistrikt X
En dag i polisdistrikt X

Publicerad: 08 august 2013

En av reflektionerna kommittén fått in är en satir om en mål- och resultatkultur som, enligt författaren, konsumerar en stor del av arbetstiden. “Med denna grymma satir vill jag bara visa att vi har datoriserat sönder oss, vi har inte längre tid för våra verkliga uppgifter”, skriver en medarbetare med drygt 30 tjänsteår.

”Lite tillspetsat kan en polis teoretiskt sett tillbringa sin arbetsdag som följer:

 

Den välutbildade poliskvinnan/mannen kan logga in på sin dator på morgonen, läsa mailen, svara på dessa och uppdatera sig på senaste händelserna i distriktet.

Sedan kan man läsa om den pågående omorganisationen, uppdatera sin tjänstgöringstid och vilket tjänstefordon man skall ha för dagen och lägga sig på eget uppdrag.

Därefter tar man som skyldigheten bjuder del av tjänsteföreskrifter man skall känna till varefter man planerar sin kommande tjänstgöringsperiod i något av de förträffliga program som myndigheten bjuder, ett program som man nyligen fått utbildning i men som enligt rykte snart skall bytas till ett nytt nu när personalen börjar lära sig det.

Hög tid för en utdragen fika där man träffar arbetskamrater och tar del av viktiga och mindre viktiga informationer allt i syfte att vara uppdaterad för maximal tjänstbarhet. Nu är det hög tid att återvända till tjänsterummet, idag är sista dagen att svara på medarbetarenkäten från rikspolischefen, man måste ju hinna detta före lunch.

Lunchen tog lite extra tid då vi hade besök från granndistriktet, det är ju viktigt att lära känna kollegorna för att kunna samverka bättre.

Nu hinner vi precis gå till vår arbetsplatsträff där vi gör grovplanering för de kommande veckorna och får ta del av ny info från myndigheten. Kort ”brainstorming” om hur vi skall öka vår uppklarningsprocent samtidigt som vi ökar tryggheten i samhället. Nytt fokus: Vi måste öka synligheten.

Fikadags med intressant diskussion om ett nytt projekt för bättre måluppfyllelse, en kollega berättar och brinner för sin uppgift som projektledare.

Dags att återvända till tjänsterummet. Läsa och svara på nya mail. Nej, det här ärendet sänder jag vidare till en kollega, det ingår inte i mitt arbetsområde det har chefen bestämt, vi måste nå våra uppsatta mål.

Ja visst ja, nu skall vi ju hela gruppen koppla upp oss för en videokonferens med resultatdialog, där våra chefer berättar hur vi ligger till inom varje underavdelning och hur vi står oss i förhållande till målen i riket.

Visst fanken, jag har ju inte gjort min semesterplanering i cops/palazzo, ledigheter är viktiga för att kunna komma tillbaka från semestern utvilad och pigg så man orkar ta del av allt nytt som hänt i distriktet under semestern.

Säga vad man vill, jag har verkligen försökt att uppdatera mig och följa verksamheten. Det skall jag minsann ta upp med chefen som ett plus när vi har nästa utvecklingssamtal.

 

Litet komihåg: När jag kommer tillbaka efter semestern skall jag skriva en engagerad skrivelse till Thomas Rolén och hans mannar om hur vi kan få en bättre organisation av polisen.

Ledorden är: Samverka, uppdatera, effektivisera och förbättra vår måluppfyllelse.”