A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Hur bryter vi revirtänkande i den nya organisationen?
Hur bryter vi revirtänkande i den nya organisationen?

Publicerad: 24 september 2013

Det var en av många frågor som diskuterades under ett välbesökt seminarium anordnat av Centrum för Polisforskning i Uppsala.

I förra veckan anordnade Centrum för Polisforskning i Uppsala ett seminarium där Thomas Rolén var inbjuden att tala om Polissamordningens arbete och inriktning. Bland deltagarna fanns, utöver professorer, forskare och studenter från Uppsala universitet även polisforskare och representanter från bland annat universiteten i Växjö, Umeå och Göteborg. Även polisanställda och företrädare för andra myndigheter inom rättsväsendet var på plats.

Under diskussionen väcktes bland annat behovet av att komma ifrån revirtänkande i den nya organisationen. Det fanns till exempel en förhoppning om att det kommer skapas förutsättningar för att minska interndebitering och administration inom Polisen när det blir en myndighet. 

Fördelar sågs med att ta bort hinder som idag finns mellan myndigheterna vad gäller register och underrättelsematerial. Samtidigt är det viktigt att dessa nya möjligheter inte missbrukas och att höga krav på rättsäkerhet och respekt för integritet upprätthålls.

Överlag gav bredden på deltagarna och de frågor som togs upp nya perspektiv och viktiga medskick till Polissamordningens arbete.