A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Dags för arbetsledare att kliva på 2015-tåget
Dags för arbetsledare att kliva på 2015-tåget

Publicerad: 08 october 2013

”Det är dags att som arbetsledare kliva på nu. Att ta sig de där två timmarna och gå igenom materialet på polissamordningen.se och hålla APT.” Det var ett av budskapen när 80 arbetsledare från Skånepolisen hade en dag i förändringsledning inför 2015.

Dagen i förändringsledning i Malmö är ett steg i den chefsutveckling i fem steg som polismyndigheterna genomför under hösten och våren.

En av huvudfrågorna i kursen är hur en arbetsledare, som inte har svar på detaljfrågor om förändringarna, ändå ska kunna hålla bra möten med sina medarbetare.

Tanken är att arbetsledarna tillsammans med sina arbetsgrupper ska försöka se vad förändringarna innebär för dem och skapa en diskussion kring det.

  • Ni ska ha förmågan att köra Pågatåget för fullt samtidigt som någon bygger en ny flygplats utanför fönstret. Det är svårt. Men ni måste hantera det, sa före detta polisen Mikael Bergquist som var inhyrd diskussionsledare.

För att klara uppgiften, att vara en bra förändringsledare, krävs ett antal egenskaper som diskuterades. Här är några:

  • Nyfikenhet
  • Tilltro till medarbetarna
  • Mod att ta diskussionen trots att man inte har svar på alla frågor
  • Förmåga att ta hand om oro och föra frågor från medarbetarna vidare till högre chefer och till Genomförandekommittén
  • Att lyssna, lyssna och lyssna

Att klara att genomföra ett möte där man diskuterar varför en förändring ska genomföras och vad man i den egna arbetsgruppen kan bidra med ger förändringen kraft. Att enbart låta medarbetarna läsa om förändringen på Intrapolis, däremot, riskerar att öppna för missförstånd eller motvilja.