A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Chefer utvecklas för att leda i förändring
Chefer utvecklas för att leda i förändring

Publicerad: 08 october 2013

Chefer på alla nivåer genomgår just nu en chefsutveckling i förändringsledning och kommunikation. I fem steg, där myndighetsledningarna är först ut, diskuteras förändringen mot en polismyndighet 2015.

Utvecklingsprogrammet syftar till att stärka cheferna i rollen som förändringsledare. Diskussionerna startar i myndighetens strategiska ledning där man arbetar med vad förändringen kan komma att innebära för myndigheten. Efter det genomförs chefsdagar där cheferna möter ledningsgruppen och sedan fördjupar sig i vad förändringen kommer innebära för den egna arbetsgruppen.

Cheferna får fördjupar sig rollen som ledare i förändring och hur de kan skapa engagemang och förändringsvilja bland sina medarbetare. De får sedan i uppdrag att genomföra arbetsplatsträffar där medarbetarna får möjlighet att diskutera hur förändringen kommer påverka den egna gruppen. I sista steget samlas cheferna igen för att prata om de frågor och behov som finns hos medarbetarna.

Under hösten genomförs chefsdelarna i nästan samtliga polismyndigheter. Genomförandet av arbetsplatsträffar påbörjas under hösten men kommer pågå även efter årsskiftet. Några myndigheter har valt att genomföra steg 1 och 2 inom ramen för den framtida regionen.

Fakta/ Chefsutveckling i förändringsledning

Steg 1: Förberedande möte
Steg 2: Den strategiska ledningen tar fram lokala principer och planer för förändringen utifrån Genomförandekommitténs förutsättningar och förbereder chefs möten.
Steg 3: Chefsmöte
Steg 4: Cheferna genomför arbetsplatsträffar med medarbetarna om förändringen.
Steg 5: Cheferna samlas igen för att dela erfarenheter och diskutera hur de går vidare.