A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Vad ska vi göra mindre av?
Vad ska vi göra mindre av?

Publicerad: 29 october 2013

Ett mål med den nya Polismyndigheten är att komma närmare medborgarna, enligt det inriktningsbeslut som fattades den 16 oktober. Den särskilde utredaren Thomas Rolén önskar hjälp av engagerade polisanställda hur det ska gå till och ställer därför en fråga till dem.

Se filmen

Att skapa en ny organisation leder inte automatiskt till att Polisen kommer närmare medborgarna.  För det krävs också nya arbetssätt. Det arbetet måste göras i respektive arbetsgrupp. Det bör starta redan nu och det kommer att fortsätta efter den 1 januari 2015.

Thomas Rolén:

Alla är överens om att Polisen ska ha medborgaren i fokus och komma närmare medborgarna. Men hur ska vi frigöra resurser för att klara det? Diskutera gärna vad just ni i er arbetsgrupp skulle behöva göra mer av för att komma närmare dem? Och vad skulle ni kunna göra mindre av?

Inriktningsbeslutet och Thomas Roléns fråga bör diskuteras på alla nivåer inom polisen. Som stöd för samtalen har Genomförandekommittén skickat ut material:

  • Film om inriktningsbeslut med frågan ”Vad ska vi göra mer av och mindre av?” (finns på intrapolis och polissamordningen.se)
  • En kort och ett långt bildspel (finns på intrapolis och polissamordningen.se)
  • En borsbläddrare kommer stå på fikabord
  • Affischer kommer sitta på anslagstavlor

Skicka idéer och förslag till: