A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Kommittén, RPS och länspolismästarna ökar samarbetet
Kommittén, RPS och länspolismästarna ökar samarbetet

Publicerad: 12 november 2013

Länspolismästarna, RPS och genomförandekommittén har kommit överens om att intensifiera samarbete inför myndighetsbildningen genom ökat informationsutbyte och tydlig rollfördelning. Det framkom på länspolismästarmötet den 7de november.

Det är mycket förberedelser inför myndighetsbildningen som ska göras parallellt med ordinarie verksamhet. Det finns risk att det är oklart vem som är ansvarig att verkställa förberedelserna. Det finns också risk att medarbetarna uppfattar ledningen av den ordinarie verksamheten som otydlig under nästa år. Därför diskuterade länspolismästarna och kommittén bland annat frågan:

  • Hur hanterar vi trippelkommandot under 2014 (genomförandekommittén, nuvarande ledningar, ny nationell ledningsgrupp)?

Kommittén, RPS och länspolismästarna kom överens om att informationsutbytet måste öka och att en tydlig och klar rollfördelning ska göras och kommuniceras för att hantera situationen.  Till att börja med deltar kommittén från och med nu på ordinarie länspolismästarmöten.

Nu till årsskiftet kommer sju nya regionpolischefer vara utsedda. Något senare tillsätts chefer för de nya nationella avdelningarna. Parallellt med detta ska verksamheten i polismyndigheterna fortsätta utan minskad kvalitet. När de nya cheferna är utsedda upprättas forum för direktkontakt med dem, kommittén och nuvarande myndighetsledningar.