A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Full fart mot ny detaljorganisation
Full fart mot ny detaljorganisation

Publicerad: 13 january 2014

Arbetet med detaljorganisationen för den nya Polismyndigheten pågår med att fastställa projektplan, ansvarsfördelning och arbetssätt i de tio delprojekten. Om två veckor ska ett nuläge vara förankrat. Den 31 mars ska det nya organisationsträdet vara klart.

ORG 1, som arbetet med detaljorganisationen kallas, är ett av underlagen för beslut om ledning och styrning, detaljorganisation samt arbets- och delegationsordning. Beslut väntas bli klart före april månad och avslutar faserna 5 och 6. ORG 1 har sex delar, där nuläge är starten.

Nästa moment är att fastställa beröringspunkter mellan de framtida sex organisatoriska nivåerna samt mellan kärnverksamheten och stödverksamheten. Del tre handlar om att fastställa ansvar och befogenheter per organisatorisk enhet. Del fyra är en beskrivning av den nya organisationen i ett detaljerat organisationsträd.  I del fem och sex tas en genomförandeplan fram för den nya detaljorganisationen liksom omställningsåtgärder som ska vidtas efter den 1 januari 2015.

Ett samordningskansli leds av Ann-Cathrine Wikström och Tomas Landeström i Genomförandekommittén. Kanslikets funktion är att överblicka att organisationsstruktur och nomenklatur blir enhetlig i delprojekten Kärnverksamhet, Ekonomi, Kansli, HR, Kommunikation, Juridik, It, Särskilda utredningar, Nationellt forensiskt centrum och Utveckling samt ett mappningsprojekt. Konsulter från EY (Ernst & Young) stöttar arbetet i alla projekt.