A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Så vill polisanställda att Polisen ska komma närmare medborgarna
Så vill polisanställda att Polisen ska komma närmare medborgarna

Publicerad: 13 january 2014

Bättre e-tjänster, fler informationsträffar för allmänheten och prioritera ett mer renodlat polisarbete. Detta är några konkreta förslag från 59 arbetsgrupper, som nu har sammanställts. Slutsatserna blir ett underlag i det fortsatta arbetet.

Att skapa en ny organisation leder inte automatiskt till att Polisen kommer närmare medborgarna, vilket är målet för inriktningsbeslutet som fattades i oktober förra året. För det krävs också nya arbetssätt.

Därför bad den särskilde utredaren Thomas Rolén polisanställda att komma med förslag om vad arbetsgrupper på alla nivåer kan behöva göra mer respektive mindre av för att komma närmare medborgarna. Förslag har kommit in från hela landet och från en mängd olika funktioner.

Nu har förslagen sammanvägts och analyserats. Dokumentet kommer vara ett underlag i arbetet med den detaljerade organisationen som nu har dragit igång i tillsammas med de utsedda regionpolischeferna.

Läs dokumentet här.

Kommittén tar även fortsatt gärna emot fler förslag i arbetet. Desto närmre vi kommer 2015 – desto konkretare bör dock förslagen vara för att kunna tas omhand. Maila till eller

Vi har tidigare redogjort olika teman i inkomna förslag – se artikel här.