A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Beslut om ny detaljorganisation fattas i maj
Beslut om ny detaljorganisation fattas i maj

Publicerad: 03 february 2014

Arbetet med att ta fram en ny detaljorganisation (ORG-1) fortsätter och bedöms kunna genomföras enligt plan så att beslut kan tas i början av maj. Ett viktigt steg för att säkerställa bildandet av Polismyndigheten.

För att kunna utforma detaljorganisationen för den nya Polismyndigheten krävs en god bild av nuläget. Att bygga det nya organisationsträdet för en sammanhållen Polismyndighet med nya nationella avdelningar gör att ”vem gör vad, var?” måste kartläggas med mycket kort svarstid.

Befintliga uppgifter i de personaladministrativa systemen (Palasso) räcker inte för att få en rättvisande bild av nuläget. Palassodata anger vad man är anställd som, vilket kan skilja sig från vad man arbetar som. Kommittén har därför gjort en kompletterande informationsinsamling genom utskick med instruktioner till myndigheterna att fylla i. Detta har gjorts inom delprojekten OrgEkonomi, OrgKansli, OrgHR/Utb. och OrgJuridik. Syftet är inte att samla in personuppgifter, ifrågasätta eller kvalitetssäkra data i Palasso. Syftet är att få bättre kunskap om nuvarande verksamhet.

ORG-1 detaljorganisationen, med delprojekt för kärnverksamheten, de nationella avdelningar och andra funktioner:

Org Kärnverksamhet

Org Utveckling

Org It

Org Ekonomi

Org Juridik

Org Kommunikation

Org HR/utbildning

Org Kansli (rikspolischefens)

Org Särskilda utredningar

Org Nationellt forensiskt centrum

Org Mappning (teknisk kartläggning och överföring av respektive individ till den nya organisationen i de administrativa systemen)