A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

”Vi måste acceptera färre ledningsnivåer”
”Vi måste acceptera färre ledningsnivåer”

Publicerad: 05 february 2014

Dan Persson, blivande regionpolischef i region Bergslagen, förklarar fördelarna med färre ledningsnivåer och hur det ska göra att ledning och styrning blir tydligare. Se film här.

Dagens organisation är tungrodd. Nu blir varje nivå litet bredare istället och de som finns ute i verksamheten får ta större ansvar. Det finns också ett stort behov att skapa likhet i hur vi organiserar oss i de olika regionerna, enligt Dan Persson.

 

Dan Persson är idag länspolismästare i Värmland och tillfälligt i Örebro. Han är utbildad polis och jurist. Dan har under 2013 fått polismyndigheterna i Örebro och Värmland att närma sig varandra. Han har också byggt nära samverkan med norsk polis och tull.
Dan började som ordningspolis i Blekinge på 1970-talet och har sedan dess haft flera ledande positioner inom polismyndigheterna i Värmland och Örebro. Han har också varit fackligt ombud för chefs- och ledarskapsfrågor i Polisförbundet, där han lärde sig att se vad arbetstagarorganisationerna kan bidra med i utvecklingsarbete.