A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Organisation i detalj tas fram på internat
Organisation i detalj tas fram på internat

Publicerad: 17 february 2014

För att detaljorganisationen i de nya polisregionerna ska bli så lika som möjligt arrangeras två internat. Resultatet blir underlag för beslut om den nya detaljorganisationen som fattas i början av maj.

Två internat kommer att hållas, ett för kärnverksamheten och ett för de nationella avdelningarna. Under mötena kommer förslag testas mot varandra för att minska risken för att sju självständiga regioner byggs. Mötena ska mynna ut i ett samlat förslag till detaljorganisation för hela den nya Polismyndigheten.

Grunden för den nya organisationen hämtas ur inriktningsbeslutet, att komma närmare medborgarna och att arbeta mer enhetlighet, och det arbetet som bedrivits i arbetsgrupper. Lokalpolisområdena blir basen för verksamheten och får förstärkt mandat. Förslaget ska också ta hänsyn till lokala skillnader som befolkningsmängd och geografiska avstånd.

På ett internat tas förslag till organisation för kärnverksamheten i de sju regionerna fram. Med på mötet är genomförandekommittén, regionpolischeferna, samtliga länspolismästare samt ytterligare en person per polismyndighet.

Under det andra internatet tas förslag till organisation för de nationella avdelningarna fram. Det gäller HR, ekonomi, it, kommunikation, juridik, utvecklingsavdelningen, nationellt forensiskt center, nationella operativa avdelningen, avdelningen för särskilda utredningar och rikspolischefens kansli. Med på mötet är genomförandekommittén, representanter för arbetsgrupper inom respektive organisationsprojekt och från Rikspolisstyrelsen. Även representanter från kärnverksamhetsprojektet deltar. Konsulter från EY deltar och dokumenterar på båda internaten.

Internat kärnverksamhet 25-27 februari
Internat nationella avdelningar 6-7 mars