A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Utmaningar för Polisens ekonomi de kommande åren
Utmaningar för Polisens ekonomi de kommande åren

Publicerad: 03 march 2014

Satsningar för att öka tillgängligheten, stärka förmågan att utreda brott och samverkan polis och kommun. Men också behov av stora resurstillskott för att finansiera den befintliga verksamheten. Det är innehållet i budgetunderlaget för 2015-2017 som lämnats till regeringen.

Ett av Genomförandekommitténs uppdrag är att lämna ett budgetunderlag för nya Polismyndigheten till regeringen. Underlaget som lämnats baserar sig på Rikspolisstyrelsens prognoser för polisorganisationen för 2015-2017.

Till förslagen hör resursförstärkning med syfte att öka tillgängligheten till Polisens kontaktcenter (PKC) som idag har hög belastning och långa svarstider. Förslaget innehåller också satsningar som ska skapa förutsättningar för ett utvidgat uppdrag för PKC i den nya Polismyndigheten.

För den lokala polisverksamheten föreslås en särskild utbildningssatsning för samverkan polis och kommun för att förbättra det långsiktiga brottsförebyggande arbetet. Inom utredningsverksamheten föreslås en utökad satsning på en enhetlig nationell förundersökningsledarutbildning.

Budgetunderlaget visar på stora underskott för den befintliga verksamheten och därmed resursbehov. Om inte resurstillskott beslutas finns en risk att ombildningen till en polismyndighet påverkas negativt genom att stora besparingar behöver genomföras.

 

Läs budgetunderlaget här.