A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

…men den föreslagna inriktningen skulle fungera
…men den föreslagna inriktningen skulle fungera

Publicerad: 03 march 2014

Efter ett tredagarsinternat med regionpolischefer och polismyndighetsledningar står det klart att OP-rapporternas förslag om detaljorganisation i huvudsak skulle fungera i praktiken.

Det är slutsatsen efter internatet där blivande regionpolischefer, länspolismästare och ytterligare några deltagare från alla myndigheter testade hur principerna i inriktningsbeslut och OP-rapporter skulle fungera i praktiken. På internatet skissade man fram förslag på sju tänkbara polisregioner från ledning via polisområden, lokalpolisområden och ner till arbetsgrupper.

Ett antal frågor identifierades som det behöver arbetas vidare med. Det kommer till exempel att behövas vissa anpassningar till särskilda förhållanden. En anpassning gäller hur de framtida lokalpolisområdena (LPO) i glesbygd ska kunna få tillräckliga förmågor och bärkraft för att klara sina nya uppdrag.

En annan eventuell anpassning gäller hur de framtida lokalpolisområdena i storstäder ska kunna ledas och styras inom ramen för de sex organisatoriska nivåerna. En risk som fördes fram är att framtida lokalpolischefer kan få för många arbetsgrupper att leda för att det ska fungera på ett bra sätt.

Förslagen som arbetades fram på internatet är arbetsmaterial och beslutsunderlag till den särskilde utredaren Thomas Rolén.  Beslut om detaljorganisation väntas bli klart i början av maj.