A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Här skapas de nationella avdelningarna
Här skapas de nationella avdelningarna

Publicerad: 17 march 2014

Alla som arbetar med stöd kommer att ingå i nationella avdelningar, men vara placerade på de orter där stödet behövs och kan organiseras effektivt. Hur det ska gå till diskuterades på ett internat nyligen. Se film här.

De nationella avdelningarna ska, så långt det är möjligt och effektivt, ha en liknande organisation. Det lyckades man i stora drag uppnå under internatet. IT, HR, utbildning, kommunikation, juridik, utveckling, kansli, särskilda utredningar och forensik deltog.

Bakgrunden är att de nationella avdelningarna ska ansvara för sin verksamhet i hela den nya Polismyndigheten. Det innebär bland annat personalansvar för medarbetare som arbetar inom avdelningen oavsett var i landet de är placerade.

Vitsen med att organisera stödet i nationella avdelningar är att kunna hjälpa kärnverksamheten att skapa mer enhetliga arbetsmetoder och rutiner när 22 polismyndigheter slås samman till en.  Enhetliga arbetsmetoder samt tydligare ledning och styrning efterfrågas av medarbetare, samverkanspartners, politiker och medborgare.

Slutsatserna i internatet är en del av beslutsunderlaget till detaljorganisation för den nya Polismyndigheten som Thomas Rolén väntas fatta i början av maj.

Se också film från kärnverksamhetens internat och arbete i reformstödsgrupper här.