A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Rekryteringen av chefer har kommit halvvägs
Rekryteringen av chefer har kommit halvvägs

Publicerad: 31 march 2014

Tjänsterna som biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer är utlysta. Ansökningstiden går ut den 6 april.

I förra veckan rekommenderade anställningsnämnden att Unni Jerndal blir kommunikationsdirektör, Gunilla Svahn Lindström blir rättschef, Jan Andersson blir ekonomidirektör och Kajsa Möller blir HR-direktör, läs mer här. Tidigare har även Tomas Landeström utsetts till den nya Polismyndighetens IT-chef, läs mer här. Dessa ska tacka ja och genomgå säkerhetskontroll innan slutligt beslut kan fattas.

Vad gäller tjänsterna som nationell utvecklingschef och chef för Rikspolisens kansli pågår nu intervjuer av slutkandidaterna.

Nästa etapp av tjänster på nationell nivå som kommer att lysas är chef för Nationellt forensiskt centrum (nuvarande Statens kriminaltekniska laboratorium) och chef för Internrevisionen. Detta kommer att ske i april månad.

De rekryteringar som nu är på gång följer samma process som har gällt vid rekryteringen av regionpolischefer och chefer för de nationella avdelningarna. De sökande genomgår tester och intervjuer. Arbetstagarorganisationerna är också involverade i flera skeden av processen.

Slutkandidaterna föredras och bereds i den särskilda anställningsnämnden som lämnar en rekommendation till Thomas Rolén, som är den fattar de slutliga besluten.  Förutom den särskilde utredaren Thomas Rolén som är ordförande består nämnden av följande personer:

Göran Ekström, f.d. generaldirektör
Göran Gräslund, f.d. generaldirektör
Doris Högne Rydheim, rektor
Eva Liedström Adler, rikskronofogde
Eva Lundström, överåklagare
Bengt Svenson, rikspolischef
Anders Thornberg, generaldirektör
Katrin Westling Palm, generaldirektör