A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Måste jag söka om mitt jobb?
Måste jag söka om mitt jobb?

Publicerad: 31 march 2014

Frågorna om vad 2015 betyder för medarbetaren är många. Här försöker vi svara på vanliga frågor om enskilda individers anställningar i den nya Polismyndigheten.

Måste jag söka om mitt jobb inför 2015?

Alla medarbetare kommer automatiskt flyttas över till Polismyndigheten i sin nuvarande anställning om man inte aktivt motsätter sig övergången. Detta är det som kallas verksamhetsövergång. Den medarbetare som motsätter sig verksamhetsövergången blir uppsagd från Polisen. Alla kommer att få ett brev hem i brevlådan med information under hösten.

 

När vet jag var jag placeras i den nya organisationen?

Alla som inte motsätter verksamhetsövergången flyttas automatiskt över till Polismyndigheten 2015.  I takt med att detaljorganisationen planeras klart kommer det bli lättare att ge besked. Men som allra senast kommer du veta din placering när information om verksamhetsövergången kommer hem i din brevlåda under hösten.

 

Får jag förhandla om ny lön när jag anställs av den nya Polismyndigheten?
Nej, de lönevillkor som gäller i den nuvarande anställningen övergår automatiskt till den nya Polismyndigheten.

 

På lång sikt, blir det samma lönenivåer för alla polisanställda inom Polisen?
Inom Polisen gäller individuell lönesättning där lönen ska spegla medarbetarens förmåga och arbetsuppgifternas svårighet. Men även löner på den omgivande arbetsmarknaden påverkar. Så är det idag och så kommer det vara efter 2015. Hur lönebildningsarbetet ska bedrivas i den nya Polismyndigheten utreds just nu. I det arbetet är arbetstagarorganisationerna involverade.

 

Vad betyder omställning?
I det här sammanhanget handlar omställning om att utveckla organisation och medarbetare under organisationsförändringen. För några, framförallt chefer som inte längre ska vara chefer, handlar det om att hitta nya arbetsuppgifter där medarbetarens kompetens tas tillvara i den nya organisationen.

Kan jag vända mig till omställningsfunktionen på RPS om jag har frågor?
Som medarbetare ska du vända dig till din närmaste chef eller till HR-funktionen på polismyndigheten. Funktionen håller samman omställningsfrågorna före, under och efter ombildningen till Polismyndigheten. De jobbar inte med frågor som berör enskilda medarbetare.