A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Klart för karriärscoachning för chefer inför nya Polismyndigheten
Klart för karriärscoachning för chefer inför nya Polismyndigheten

Publicerad: 05 may 2014

Rikspolisstyrelsen och Trygghetsstiftelsen har enats om ett avtal som ska stötta omställningen för chefer inom Polisen under 2014.

Avtalet har förhandlats fram under våren och tar sikte på förebyggande insatser. Avtalet ger bland annat möjlighet till karriärcoachning för chefer som kommer få en förändrad roll i den nya myndigheten. Trygghetsstiftelsen bidrar enligt avtalet med kompetens och står för vissa kostnader.

Syftet med insatsen är att förebygga övertalighet. Inriktningen är att ta till vara chefers kompetens in i den nya organisationen. Insatsen avgränsas till chefer i den nuvarande polisorganisationens myndighetsledningsgrupper.

Karriärcoachningen är en kompletterande del i det omställningsarbete inför bildandet av den nya Polismyndigheten som initierades sommaren 2013 och hålls ihop av omställningsfunktionen HR-5. Information om avtalet kommer att förmedlas till myndighetschefer och HR-chefer. Här kan du läsa om omställningsfunktionen.

 

Fakta Trygghetsstiftelsen:

Trygghetsstiftelsen bildades av parterna på den statliga arbetsmarknaden 1990 i samband med att de enades om Trygghetsavtalet för statligt anställda. Stiftelsen arbetar med att hjälpa statsanställda personer med olika åtgärder i samband med förändringar inom den statliga sektorn. Stiftelsen ger också myndigheter råd och stöd i omställningsprocessen.