A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Mappning och detaljorganisation – så fungerar det
Mappning och detaljorganisation – så fungerar det

Publicerad: 05 may 2014

För de flesta medarbetare kommer anställningen se likadan ut vid övergången 2015. Men begreppen och frågorna är många när den nya Polismyndigheten skapas. Här är en kort beskrivning av vad detaljorganisation, mappning och verksamhetsövergång är.

  • Detaljorganisation. I förslag till detaljorganisation beskrivs samtliga verksamhetsområdens placering i den nya Polismyndigheten. Dessutom klargörs vilka förmågor olika delar av organisationen ska ha. Förslaget förhandlas från och med den 5 maj. Beslut väntas fattas under maj månad.
     
  • Mappning.  Samtidigt pågår mappningen som är det praktiska arbetet för att föra över medarbetare till den nya organisationen. Den första delen handlade om att skapa ett nu-läge, det vill säga att identifiera alla medarbetares hemvist i dagens organisationer. Nu och fram till den 30 juni pågår arbetet med att skapa ett så kallat ny-läge, där alla medarbetare placeras i den nya organisationen. Detta resulterar i ett förslag till preliminär placering i Polismyndigheten som ska förhandlas med centrala parter och beslutas av Thomas Rolén. Efter det uppdateras de gemensamma IT-systemen.
     
  • Verksamhetsövergång. Alla medarbetare kommer automatiskt föras över till Polismyndigheten, så kallad verksamhetsövergång, om man inte aktivt tackar nej.  Den 15 september kommer alla medarbetare få ett brev hem i brevlådan med information om att man går över till den nya Polismyndigheten och hur man gör om man vill motsätta sig verksamhetsövergången.
     

För den stora majoriteten medarbetare kommer verksamhetsövergången ske med dagens anställningsförhållanden och man placeras i den verksamhet och på det ställe man idag jobbar.  Betydande förändringar i arbetsuppgifter eller förändrad geografisk placering kan inte ske inom ramen för verksamhetsövergång utan måste förhandlas för varje medarbetare det berör. Till exempel gäller det de rekryteringar som görs inom ramen för Genomförandekommitténs arbete.

Under 2015 kommer ett omställningsarbete att starta för att nå målen för Polismyndigheten. Det kommer att innebära förändringar i arbetssätt, metoder och i vissa delar av organisationen.