A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

När får jag veta vad som händer med mig?
När får jag veta vad som händer med mig?

Publicerad: 27 may 2014

Vad händer med mig? Det är den överlägset vanligaste frågan som medarbetarna har. Det visar en genomgång av medarbetarenkäten som skickades ut i mars.

För andra gången har Genomförandekommittén tillsammans med Demoskop skickat ut en enkät till 10 000 medarbetare med frågor om hur man blivit informerad om förändringen mot en polismyndighet 2015. 4 500 svarade.

Enkäten innehöll nästan 1800 fritextsvar. En genomgång av dem visar att medarbetarnas funderingar och frågor liknar varandra. De fem vanligaste frågorna är:
 

Vad händer med mig?

Nu pågår arbetet för att placera medarbetarna i den nya organisationen. Det resulterar i ett förslag till preliminär placering som ska förhandlas och beslutas av Thomas Rolén senast 30 juni. Före den 15 september ska medarbetarna få veta sin preliminära placering av sin nuvarande chef. För de allra flesta medarbetare kommer anställningen se likadan ut den första januari 2015 som den gör idag.


Klicka här för att se bilden i högre upplösning.

 

Hur blir lönesättningen i den nya Polismyndigheten?

Inom Polisen gäller individuell lönesättning där lönen ska spegla medarbetarens förmåga och arbetsuppgifternas svårighet. Även löner på den omgivande arbetsmarknaden påverkar. Så är det idag och så kommer det vara efter 2015. Hur lönebildningsarbetet ska bedrivas i den nya Polismyndigheten utreds just nu. I det arbetet är arbetstagarorganisationerna involverade. Lön och övriga anställningsvillkor som gäller i den nuvarande anställningen övergår automatiskt till den nya Polismyndigheten.
 

Hur ska grupper och sektioner organiseras i regionen?

Det framgår av detaljbeslutet vad som ska göras var. Planeringen av genomförandet sker i regionerna och de nationella avdelningarna under hösten. Nyinrättade förändringskanslier stöder arbetet och kommer att kunna ge svar på hur det kommer att vara organiserat i respektive region.

Om det leder fram till att arbetsuppgifter eller lokalisering ändras sker ett omställningsarbete med start 2015.
 

Kan jag bli arbetslös i samband med myndighetsbildningen?

Nej, medarbetare flyttas automatiskt över till Polismyndigheten i sin nuvarande anställning om man inte aktivt motsätter sig övergången. Detta är det som kallas verksamhetsövergång.
 

Kan man bli placerad på en annan enhet eller region?

Generellt vid myndighetsbildningen följer alla med till den nya organisationen med nuvarande villkor genom verksamhetsövergång.

Vad gäller frågan om den geografiska arbetsskyldigheten inom den nya Polismyndigheten är det inte klart hur det blir. Frågan om arbetsskyldighet är viktig och kommer att beredas med de centrala arbetstagarorganisationerna inom kort. Svar kommer senast att finnas under fas 7, det vill säga under andra halvåret 2014.