A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Kanslier stödjer införandet av nya organisationen
Kanslier stödjer införandet av nya organisationen

Publicerad: 27 may 2014

Förändringskanslier i regionerna, på Rikspolisstyrelsen och Rikskriminalpolisen inrättas för att stödja införandet av den nya organisationen. Deras uppdrag är att se till att genomförandet av Polismyndigheten händer i verkligheten.

I takt med att genomförandet av den nya Polismyndigheten startar, ökar behovet av samlande punkter. Därför skapas förändringskanslier i regionerna,  på Rikspolisstyrelsen (RPS) och på Rikskriminalpolisen (RKP).

Förändringskanslierna jobbar på uppdrag av regionpolischefer, länspolismästare och ledningsgrupper och har i uppdrag att förbereda och genomföra den faktiska organisationsförändringen.  De blir också en samlande kontaktpunkt för frågor som rör förändringen.

Kanslierna har bland annat i uppdrag att initiera genomförandeuppdrag som måste starta. Exempel är avveckling av polismyndigheter och att förbereda förändringar inom LKC-organisationen.

Förändringskanslierna får en tydlig roll som stöd i införandet av de beslut som Thomas Rolén fattar tillsammans med den blivande ledningsgruppen för den nya Polismyndigheten.

Projektgrupper utreder och tar fram beslutsunderlag. Reformstödsgrupper förankrar. Arbetstagarorganisationerna MBL:ar, Thomas Rolén fattar beslut tillsammans med blivande ledningsgruppen. Förändringskanslierna stöder införandet av besluten.

Bildtext: Projektgrupper utreder och tar fram beslutsunderlag. Reformstödsgrupper förankrar. Arbetstagarorganisationerna MBL:ar, Thomas Rolén fattar beslut tillsammans med blivande ledningsgruppen. Förändringskanslierna stöder införandet av besluten.

 

Om man som medarbetare har frågor eller idéer kan man kontakta sitt förändringskansli.

Nord
Chef Agneta Säll-Lindahl

Bergslagen
Chef Håkan Larsson

Mitt
Chef Mattias Fällström

Stockholm
Chef Jan Nyrén

Öst
Chef Maria Melchersson Tell

Väst
Chef Hans Olof Sandén

Syd
Chef Ulf Ericsson

RPS
Kontakt Ann-Marie Orler

RKP
Chef Kenneth Mandergrehn

 

Frågor kan också ställas direkt till Genomförandekommittén