A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Många fler chefer rekryteras
Många fler chefer rekryteras

Publicerad: 11 june 2014

I slutet av juni startar rekryteringen av chefer till sju regionala ledningsgrupper och nio gemensamma avdelningar i den nya Polismyndigheten.

De blivande regionpolischeferna kommer att i varje region rekrytera en utredningschef, en kanslichef, en operativ chef och en underrättelsechef utöver de polisområdeschefer som just nu rekryteras. I Stockholm kommer också en chef för gränspolisverksamheten att rekryteras. Det innebär att regionpolischefen sätter samman den polisiära delen av sin ledningsgrupp.

Avdelningscheferna kommer att rekrytera sina ledningsgrupper. Det innebär att både de regionalt placerade cheferna, som till exempel regional HR-chef eller rättschef, och andra chefer som behövs på avdelningen ska rekryteras.

Blivande regionpolischefer och avdelningschefer gör urval av de sökande som föreslås för Thomas Rolén som ansvarar för helheten. Thomas Rolén är den enda som kan fatta beslut om chefstillsättningar som gäller från och med 2015.

Annonser publiceras vid månadsskiftet juni-juli på polissamordningen.se och Intrapolis. Sista ansökningsdagen är den 5 augusti.

Ledningsgrupper ska rekryteras till:

Sju regioner
Ekonomiavdelningen
Rättsavdelningen
Kommunikationsavdelningen
IT-avdelningen
HR-avdelningen
Utvecklingsavdelningen
Nationella operativa avdelningen
Nationellt forensiskt centrum
Rikspolischefens kansli
Avdelningen för särskilda utredningar