A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Allt fler pratar om detaljorganisationen
Allt fler pratar om detaljorganisationen

Publicerad: 29 june 2014

Åtta av tio medarbetare har nu fått information om huvuddragen i detaljorganisationen. Nästan lika många har haft möjlighet att ställa frågor om den nya organisationen till sina närmaste chefer. Det visar en ny enkät som drygt 4 000 medarbetare svarat på.

Bakgrunden till enkäten är ambitionen att ge alla medarbetare en chans att följa med i hur den nya Polismyndigheten växer fram. Ett sätt att göra det är att chefer skapar utrymme på personalmöten för att prata om förslag och beslut under resans gång.

En av huvudfrågorna i enkäten är därför:

Har du haft möjlighet att ställa frågor om den nya detaljorganisationen till någon av dina närmaste chefer?

74 procent av medarbetarna i alla myndigheter svarar: ja. Men det är skillnad mellan myndigheterna, såväl som inom myndigheterna.

Svaren visar också, liksom tidigare enkäter, att medarbetarna i yttre tjänst är de minst informerade.  21 procent av poliserna i yttre tjänst har inte fått någon information av någon om detaljorganisationen. De har inte heller fått chans att ställa frågor till sina chefer i samma utsträckning som andra medarbetare.

Enkätsvaren används nu för att följa upp och skapa utrymme för att alla medarbetare ska få chans att ställa frågor om kommande beslut och diskutera inriktningen för den nya Polismyndigheten. Alla bör få den chansen, oavsett om man arbetar i inre- eller yttre tjänst, är polis eller civilanställd.

Enkäten genomfördes via e-post och avslutades den 22 juni. 4 176 medarbetare svarade.