A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

”Var är polisen?”
”Var är polisen?”

Publicerad: 02 july 2014

Lättare att få kontakt, fördjupade relationer och krafttag mot grova brott. Det är skarpa önskemål från medborgarna. Se summering från medborgarmöten i Gävle, Karlstad, Eskilstuna, Luleå, Kalmar och Göteborg här.

Bakgrunden är att genomförandekommittén tillsammans med polismyndigheter har samlat idéer och förslag från medborgare, samverkanspartners och intresseorganisationer i sju öppna möten under våren.  Kunskapen används som beslutunderlag för en modell hur medborgarna ska ha kontakt med nya Polismyndigheten och till arbetet med hur mål och styrning ska utvecklas.

Parallellt bidrar polisanställda genom projektgrupper och genom att föda in förslag och idéer på avvägningsfrågor. Reformstödsgrupperna – polisanställda, arbetstagarorganisationer och polisledningarna – har svarat på frågorna:

-Vilka metoder tycker ni att Polisen borde använda för att få in medborgarnas synpunkter?

-Vad krävs för att insamlade synpunkter verkligen ska påverka verksamheten?

-Utifrån den lokala problembilden, vad bör lokala Medborgarlöften innehålla?

Läs koncentrat av svaren här.

Medarbetarna, facken och polisledningarna tror generellt på inriktningen att arbeta närmare medborgarna utifrån lokala problembilder. Men de ställer sig frågan varifrån resurser ska tas för att kunna göra det på ett bra sätt.