A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Förhandling inleds om inplacering i nya myndigheten
Förhandling inleds om inplacering i nya myndigheten

Publicerad: 05 august 2014

I morgon torsdag startar förhandling med arbetstagarorganisationerna av medarbetarnas preliminära inplacering i den nya Polismyndigheten. Förhandlingen gäller inplacering enligt principerna för verksamhetsövergång, vilket gör att de allra flesta kommer att ha samma arbetsuppgifter i januari 2015.

Inplaceringen innebär att 28 500 medarbetare i 22 olika myndigheter, uppbyggda på olika sätt med olika många beslutsnivåer, flyttas in i en myndighet med sex nivåer, ensad struktur och nomenklatur.

För de flesta medarbetare innebär inplaceringen inte några förändringar.  Som medarbetare fortsätter man att arbeta på den ort man är och med de arbetsuppgifter man har. Tjänstebenämning, lön, semester, OB samt flex- och övertidssaldo följer med varje individ till den nya Polismyndigheten.

Underlaget som legat till grund för inplaceringen har arbetats fram av brett sammansatta arbetsgrupper inom ORG-1, länspolisledningar och den tillträdande ledningsgruppen under våren och sommaren.

Förhandlingen går till så att arbetstagarorganisationerna – OFR/P, OFR/S, Saco-S, och SEKO – träffar tillträdande region- och avdelningschefer. De går igenom den föreslagna inplaceringen region för region och avdelning för avdelning. Tillträdande regionpolischefer och med respektive förändringskansli träffar arbetstagarorganisationerna regionsvis på torsdag den 7 augusti. Tillträdande avdelningschefer träffar arbetstagarorganisationerna avdelningsvis den 8 augusti.

Efter genomförda förhandlingar kommer varje medarbetare att få information om sin preliminära inplacering av sin chef senast den 15 september. I mitten av september får alla också ett brev hem i brevlådan med information om övergången till den nya Polismyndigheten. Om man inte aktivt motsätter sig övergången senast den 28 september förs man över automatiskt. Om man motsätter sig övergång blir man uppsagd från Polisen.

Med respekt för att det är många detaljer i det här flyttarbetet kommer det sannolikt att behöva göras rättningar. Det kommer i så fall att rättas till under hösten eller så snart som möjligt under 2015. Alla uppmanas att ha överseende med att det är ett stort flyttarbete som ska göras.