A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Alla ska veta vem som är deras chef 2015
Alla ska veta vem som är deras chef 2015

Publicerad: 15 september 2014

De chefsbefattningar som inte hinner tillsättas genom rekrytering före 2015 kommer att bemannas genom tillfälliga chefsförordnanden. Den 1 oktober blir det klart vilka de tillförordnade cheferna blir.

Till den första januari 2015 kommer chefer som ingår i polisregionernas och de nationella avdelningarnas ledningsgrupper att vara rekryterade. Rekrytering pågår nu, läs här. Övriga chefstjänster kommer dock inte att kunna rekryteras före 2015.

För att verksamheten ska fungera behöver alla organisatoriska enheter, exempelvis lokalpolisområden, sektioner och arbetsgrupper, ha en chef. Detta bland annat för att kunna fatta beslut enligt delegations- och attestordningar. Detta löses genom tf-chefer under en övergångsperiod.

Grundprincipen är att de som är chefer i den nuvarande organisationen tillförordnas som chefer för motsvarande verksamhet i den nya organisationen. Detta för att verksamheten ska kunna fortsätta på bästa sätt vid övergången.

Samtliga chefstjänster kommer att ledigförklaras succesivt under 2015.

Innan den särskilde utredaren Thomas Rolén fattar beslut i frågan sker förhandling med de centrala arbetstagarorganisationerna.

Den pågående processen styrs av ett antal principer som tagits fram inom ramen för projektet HR-4, läs dokumentet här.