A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Mer diskussioner tar hand om oro och frågor
Mer diskussioner tar hand om oro och frågor

Publicerad: 06 october 2014

Nio av tio medarbetare har haft samtal om sin preliminära placering i den nya myndigheten. Åtta av tio förstår varför de blivit inplacerade där de har blivit. Långt fler chefer diskuterar nu förändringen med sina medarbetare, visar ny medarbetarenkät.

Antalet medarbetare som haft möjlighet att ställa frågor om förändringen till någon av sina närmaste chefer har ökat med nästan 20 procentenheter mellan mars och september. Bland poliser i yttre tjänst, där det tidigare diskuterades minst, har nu 81 procent av medarbetarna haft möjligheten att ställa frågor om förändringen till någon av sina närmaste chefer.

Det preliminära resultatet av medarbetarenkäten visar att alltfler medarbetare får chansen att ställa frågor till sina chefer, att chefer ges utrymme att diskutera med chefskollegor och att cheferna blir bättre på att förklara ombildningen.

Enkäten, som gick ut till 10 000 medarbetare och som 5 829 svarade på, analyseras nu och bryts ned i till myndighets- och områdesnivå. Resultatet kommer att kunna ge svar på vilka som sannolikt har fler frågor att ställa och behöver diskutera förändringarna mer.

Diskussioner, mellan medarbetare och chefer såväl som mellan chefer och chefer, påverkar förståelsen för den nya Polismyndigheten och dess inriktning. Det visar medarbetarenkäter till 10 000 slumpvis utvalda medarbetare från november 2013, mars 2014 och nu i september 2014.

Myndighetsbildningen är nu i ett läge där vissa chefer känner oro över sin framtida roll eftersom många kommer att vara tillförordnade chefer under en omställningstid. Det kommer att öka behovet av diskussion och samtalsstöd för att klargöra tf-rollen.