A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Relationer grundbult i modernt polisarbete
Relationer grundbult i modernt polisarbete

Publicerad: 29 october 2014

Att bygga relationer med medborgare, kommuner och andra intressenter är avgörande för att nå framgång i modernt polisarbete, inte minst i utsatta områden. Det säger Europas ledande polisforskare, Otto Adang. Han hävdar också att åka runt i polisbilar och vänta på larm inte är effektivt polisarbete.

Att hitta rätt balans mellan att bygga relationer och traditionella repressiva polismetoder är vägen fram, enligt Adang.

Idag leder han forskningsprojektet, Managing dangerous situations: the dynamics of police – public interactions på Polishögskolan i Holland. Han leder också seminarier inom Cepol, den europeiska polisakademin.

Professor Otto Adang har bland annat varit med och utvecklat den särskilda polistaktiken, SPT, efter de misslyckade polisinsatserna under kravallerna vid EU-toppmötet i Göteborg 2001.

Otto Adang föreläste nyligen om betydelsen av lokalt polisarbete på Polishögskolan i Solna, där Cepol arrangerade en kurs för representanter från 22 länder.

Följ arbetet att utveckla relationer och närvaro inom den nya Polismyndigheten, se Medborgarlöften testas redan i år , Ovant att jobba strukturerat med dialog och Här utvecklas verksamheten.