A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Chefer för lokalpolisområden sökes
Chefer för lokalpolisområden sökes

Publicerad: 07 november 2014

Ser du hur utredare, fu-ledare och medarbetare i yttre tjänst kan förebygga och lösa fler brott i ett lokalpolisområde genom att till exempel arbeta i tvärgrupper? Då är du kanske en av cirka 100 chefer för lokalpolisområden som rekryteras nu.

Annons och kravprofil för tjänsterna som chef för lokalpolisområden finns här.

Den nya Polismyndigheten kommer att ha cirka 100 lokalpolisområden. De ska vara basen för verksamheten. Mer än hälften av polisregionernas verksamhet ska finnas där.

Styrningen av den nya Polismyndigheten ska utvecklas mot att involvera medarbetarna mer i att sätta lokala mål och i arbetet med att nå de målen. För det krävs nya sätt att föra medarbetardialoger. Målet är att hitta sätt att förebygga och klar upp fler brott.

Chefen för ett lokalpolisområde får också ett tydligt uppdrag att utveckla kontakten med medborgarna och att bli mer tillgänglig i lokalsamhället. I det ingår att stärka den lokala samverkan med kommuner och andra aktörer. Utifrån en lokal problembild ska ni tillsammans sätta lokala mål och formulera publika medborgarlöften.

Ansökan ska ske senast den 25 november. Tillträdande biträdande regionpolischefer för respektive region lämnar mer information om uppdraget.