A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Fler beslut före årsskiftet
Fler beslut före årsskiftet

Publicerad: 14 november 2014

Den 24 november förhandlas geografisk indelning i lokalpolisområden i regionerna Nord och Öst, beredskapsorganisation för särskilda utredningar och några ändringar i tidigare beslut om tf-chefer.

Bakgrunden till förhandlingarna är att inför viktigare förändring av verksamheten ska dettas förhandlas med arbetstagarorganisationerna, enligt 11§ MBL (lagen om medbestämmande i arbetslivet). I september 2014 förhandlades och beslutades till exempel om indelning i polisområden i regionerna Stockholm och Syd, läs här.

Den 24 november förhandlas den geografiska indelningen lokalpolisområden i regionerna Nord och Öst. På vägen fram till förhandling har frågan beretts internt av tillträdande regionpolischef och med berörda aktörer. Indelningen i lokalpolisområden har också riskbedömts och behandlas i den tillträdande ledningsgruppen.

Den 24 november kommer även en ny beredskapsorganisation vid Avdelningen för särskilda utredningar att förhandlas. Förslaget kommer innebära en förstärkning av rättsäkerheten i hanteringen av anmälningar mot polisanställda och kommer matcha den beredskaps­organisation som idag finns på Särskilda åklagarkammaren.

Därtill kommer vissa ändringar i beslutet om tf-chefer att förhandlas. Förhandlingen berör ett fåtal av de omkring 2 500 tf-chefer som beslutades om i oktober.

Övriga områden som kommer att förhandlas innan årsskiftet är bland annat verksamhetsplan och budgetfördelning för 2015, rekryteringarna av chefer till regionernas och de nationella avdelningarnas ledningsgrupper samt handläggningsordningar.