A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

”Respektera de som inte tror på nya organisationen”
”Respektera de som inte tror på nya organisationen”

Publicerad: 19 december 2014

17 procent av medarbetarna tror att det blir sämre i den nya organisationen, enligt en Sifo. Resultatet är väntat veckor före förändringen, enligt förändringsexpertis. Men det gäller att respektera de som inte tror på det nya.

Polisförbundet har låtit göra en Sifomätning bland 1 046 polisanställda. På frågan hur man tror att polisens verksamhet kommer att fungera i den nya organisationen tror 17 procent att det blir sämre än idag. 45 procent lika bra/dåligt som idag och 32 procent tror det blir bättre än idag.

- Det är ett bra resultat i en mätning just inför omorganisationen. Det är naturligt att det finns tvekan och oro inför en så stor förändring. Helt väntade siffror, inga konstigheter, säger Leif Norlin, som är en erfarenen förändringsledare på Norlin & Partners.

Leif Norlin är konsult och lärare. Han har erfarenhet av förändringsarbete från offentlig verksamhet inom stat och lansting.

- Att inte fler än 17 procent befarar att det blir sämre i den nya organisationen tyder på ett fungerande förankringsarbete. Om det inte skulle funnits något motstånd, så skulle jag vara mer orolig över att det inte finns något engagemang. Det ska och bör finnas krafter för och emot en förändring, säger Leif Norlin.

- Tänk på alla de som jobbat hårt och där verksamheten har fungerat bra. Det är klart att de försvarar vad de gjort och hur man arbetat, fortsätter han.

Leif lyfter dock fram att det är viktigt att respektera dem som inte tror på det nya.

- Nu gäller det för den nya ledningen att ta tillvara på de här krafterna. Att vara uppmärksam, lyssna och visa respekt för de som känner tvekan och oro. Det måste ges utrymme för att hedra det som varit för att kunna utvecklas mot att göra saker på ett nytt sätt.

Läsa hela Polisförbundets Sifo här.
 

Kort om Leif Norlin:
Han har en bakgrund i offentlig verksamhet inom försäkringskassa, landsting och statlig verksamhet där han haft roller som utbildningschef, chef, projektledare, personaldirektör och facklig ledare.
Leif har högskoleexamina inom beteendevetenskapliga områden. Under senare år har han också utbildat sig vid International Study Center, Cape Cod Boston USA.